Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár přístřešku

Dvě jednotky hasičů likvidovaly včera 30. května 2010 odpoledne požár pod přístřeškem u kůlny hospodářského stavení v Kosicích na Hradecku. Na místo byli v 16:39 hodin přivoláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Kosic.

Dvě jednotky hasičů likvidovaly včera 30. května 2010 odpoledne požár pod přístřeškem u kůlny hospodářského stavení v Kosicích na Hradecku. Na místo byli v 16:39 hodin přivoláni profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Kosic. Jednotka dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou dojela na místo události, ale nemusela zasahovat.

Při příjezdu první jednotky hořelo pod přístřeškem na ploše zhruba pět krát pět metrů. Požár zasáhl uskladněné staré dřevo a další nepotřebný materiál. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce před pátou hodinou odpoledne.

Plameny se nerozšířily do přilehlé kůlny, ale celý prostor byl zakouřen. Hasiči pomocí přetlakové ventilace odvětrali prostor kůlny a dohasili ohniska požáru. Šetření ukázalo, že požár s největší pravděpodobností vznikl od ohniště, které bylo vzdáleno zhruba pět metrů od přístřešku.

Uživatel domu den předtím pálil nedaleko kůlny staré dřevo a další materiál. Ještě druhý den ohniště doutnalo a zřejmě vlivem větru došlo k rozfoukání žhnoucích částí na uskladněné staré dřevo pod přístřeškem. Hmotná škoda byla uživatel odhadnuta na 5 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Nový Bydžov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet