Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladík vjel autem přímo do dráhy nákladního vozu

Dne 31. 5. 2010 ve 12:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Valašském Meziříčí. Podle svědků řidič osobního vozu nerespektoval vjezd z vedlejší silnice a vyjel na hlavní tah v době, kdy tudy projíždělo nákladní auto. Došlo k čelnímu střetu a k následnému odhození osobního auta na sloup veřejného osvětlení

Dne 31. 5. 2010 ve 12:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/35 došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Fiat Punto a nákladním autem zn. MAN.

Podle svědků řidič osobního vozu nerespektoval vjezd z vedlejší silnice a vyjel na hlavní tah v době, kdy tudy projíždělo nákladní auto. Došlo k čelnímu střetu a k následnému odhození osobního auta na sloup veřejného osvětlení. Při nehodě se zranil mladý jednadvacetiletý řidič fiatu.

Ze záchranářů jako první na místo dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, která si převzala pacienta do své péče. Po nutném ošetření byl mladý muž převezen do nemocnice k další nezbytné péči. Nehodu na místě šetřila policie, která také řídila dopravu.

Hasiči se postarali o zajištění vraků vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením vraku osobního auta a s uvolněním dopravy na hlavní silnici.

Dopravní omezení trvalo asi hodinu a najíždějící vozy byly sváděny do druhé poloviny komunikace.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet