Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár tržnice ve Vojtanově

V pondělí 31. května v jednu hodinu po půlnoci vyjely hasičské jednotky k požáru prodejních stánků na tržnici v Horním Vojanově na Chebsku.

Oznamovatel, který událost nahlašoval uvedl, že hoří dva, možná tři stánky na tržnici. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Chebu a z Aše, společně s hasiči podniku SŽDC a dobrovolní hasiči ze Skalné a Hazlova.

V době příjezdu jednotek požární ochrany bylo už v plamenech zhruba deset stánků z celkových čtyřiceti. Plameny šlehaly na ploše asi 30 × 5 metrů. Kromě hasičů v té době na tržnici nikdo nebyl.

Dostat oheň pod kontrolu a zabránit jeho rozšiřování zvládli hasiči za hodinu a půl. Ze stánků hasiči vynesli pět propanbutanových lahví. Požár byl zlikvidován před čtvrtou hodinou ráno. Požár zlikvidoval celkem 13 stánků, zbytek se podařilo zachránit.

Po zbytek noci hlídala místo policie, ráno se tam vrátili vyšetřovatelé.

Od osmi hodin ráno místo požářiště prohledávali vyšetřovatelé požáru společně se znalci v oboru elektro a z Prahy přijeli speciálně vycvičení psi na vyhledávání stop po hořlavých látkách. Byly stanoveny tři vyšetřovací verze, příčinou požáru mohla být závada na elektroinstalaci nebo úmyslné zapálení, popřípadě nedbalostní jednání.

Způsobené škody byly předběžně odhadnuty na jeden milion korun.

Při událostí nedošlo k žádnému zranění.

por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-miw-

Sdílet