Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič podcenil aquaplaning, skončil pod Tatrou a nepřežil

Podle svědků jel mladý řidič osobního auta stoupáním nad Zimním stadionem, když najel do „řeky“ vody valící se dolů ul. Březnická. Vozidlo dostalo aquaplaning a přejelo do protisměru, kde se čelně střetlo s nákladním autem. Po nárazu došlo k úplnému zablokování důležitého silničního tahu.

Dne 2. 6. 2010 v 09:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké a tragické dopravní nehodě ve Zlíně na ul. Březnická.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína, která byla odkloněna z výjezdu na sesuv půdy ve Slušovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Honda CRV a nákladním autem zn. Tatra.

Nákladní auto doslova rozpáralo celý bok i střechu osobního vozu, který následně skončil ve svodidlech. V osobním autě na místě zemřel mladý devatenáctiletý řidič. Další tři účastníci nehody z obou vozů utrpěli zranění a museli být ošetřeni přivolanými posádkami zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Doprava byla zastavena na několik hodin a odkláněna na objízdné trasy hlídkami policie. Po zadokumentování nehody museli hasiči vyprostit tělo mrtvého řidiče a pomohli i s úklidem vozovky.

Na místě se ukázalo, že za zaplavení vozovky mohly nejen silné přívalové deště, ale hlavně ucpané kanalizační vpustě přímo na silnici, které znemožnily odvod vody z komunikace a ta v proudu stékala do města.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet