Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kotle v rodinném domě ve Skorošicích má tragické následky

V sobotu 20. února 2021 ve 20.50 vyjížděly 4 jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů k nahlášenému požáru kotle na tuhá paliva v rodinném domě do Skorošic na Jesenicku.

Po příjezdu první jednotky na místo byla při průzkumu v kotelně domu nalezena popálená osoba v bezvědomí. Hasiči okamžitě zahájili resuscitaci AED, kterou si následně převzali záchranáři zdravotnické záchranné služby. I přes snahu všech zasahujících bohužel lékař konstatoval smrt.

Další 2 osoby, které se při požáru menšího rozsahu v objektu nacházely, byly převezeny do nemocnice. Jedna s těžkým zraněním a druhá z preventivních důvodů. Zakouřený objekt jsme zkontrolovali termokamerou, aby byl vyloučen výskyt dalších osob a zahoření v jiných částech domu. Objekt jsme odvětrali.

Na místě byl už v noci náš vyšetřovatel, který spolupracoval s kriminalisty PČR. Na základě jejich šetření bylo zjištěno, že příčinou tragické události byla s největší pravděpodobností neopatrnost při manipulaci s hořlavou látkou při roztápění kotle na tuhá paliva. Došlo ke vznícení hořlaviny, následnému výbuchu a požáru menšího rozsahu. Výše škody byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z Jeseníku a jednotky SDH ze Žulové, Skorošic a Skorošic-Nýznerova.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet