Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár části střechy rodinného domu v Brumově-Bylnici

Dne 3. 6. 2010 ve 12:07 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy domu v Brumově-Bylnici. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Brumova a Bylnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části střechy rodinného domu.

Na střeše pracoval muž, který se snažil opravit část krytiny před prostupem vody. Na části střechy se snažil položit izolaci z lepenky. Lepenku pokládal pomocí plynového hořáku. Asi hodinu po jeho odchodu došlo k požáru dřevěných částí konstrukcí střechy.

Požár byl včas zpozorován a nahlášen na tísňovou linku. Hasiči tak mohli přijet během několika minut a rychle zasáhnout. Jako první dorazili místní dobrovolníci z Brumova, následováni profesionály a jednotkou z Bylnice. Na střechu bylo nataženo vodní vedení a požár se podařilo postupně lokalizovat. Část střechy museli hasiči odstranit a proniknout tak ke skrytým ohniskům. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla jednoznačně nedbalost při práci s otevřeným plamenem hořáku. Požár zasáhl část střechy a majiteli způsobil škodu asi za 50.000 Kč. Včasným zpozorováním požáru a zásahu hasičů se podařilo uchránit další majetek domu za 4 mil. Kč.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet