Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři přilákali stovky dětí

Stovky brněnských školáků ve čtvrtek do areálu koupaliště na Kraví hoře v Brně přilákala akce integrovaný záchranný systém pro děti.

Stovky brněnských školáků ve čtvrtek do areálu koupaliště na Kraví hoře v Brně přilákala akce integrovaný záchranný systém pro děti.

Akci k oslavě dětského svátku od úterka uspořádala Vodní záchranná služba ČČK Brno-střed spolu se Zdravotnickou záchrannou službou Jihomoravského kraje, HZS JmK, Městskou policií, městskou částí Brno-střed a brněnským magistrátem.

Záchranáři dětem předvedli svoji techniku i výstroj a seznamovali je také se zásadami první pomoci. Hasiči prezentovali preventivní projekt známý jako Hasík. Školáci si mohli vyzkoušet svoje znalosti i šikovnost při hašení makety hořícího domečku.

Atrakcí dnešního programu byl přílet a prohlídka vrtulníků letecké záchranné služby a Policie ČR s hasiči – leteckými záchranáři na palubě. Potlesk malých diváků sklidili strážníci a psovod ze zásahové jednotky Městské policie s ukázkou zásahu proti agresivnímu výtržníkovi.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet