Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 5 milionů korun způsobil požár ve výrobně-administrativní budově v pražských Záběhlicích

V sobotu 27. 2. 2021 ve 20:33 hod byl vyhlášen požární poplach dvěma profesionálním a 1 dobrovolné jednotce do ulice Žirovnická v pražských Záběhlicích.

Jednotky vyjely k hlášenému požáru v podhledu nízké budovy a první hasiči byli na místě za 5 minut od vyhlášení. Zjistili, že se jedná o požár serverovny v 1 místnosti výrobně – administrativního objektu.

Na likvidaci požáru byl nasazen 1 vodní proud C v dýchací technice. Objekt byl odpojen od elektrické energie a plynu pracovníky pohotovostních služeb. Po uhašení požáru v místnosti byla nasazena přetlaková ventilace a termokamera na vyhledávání skrytých ohnisek.

Pomocí výškové techniky byla také zkontrolována střecha objektu, který před příjezdem jednotek hasičů opustily 4 osoby, včetně jednoho dítěte.

Na místě byla preventivně ZZS HMP a dopravu v místě řídila Policie ČR. V plném rozsahu byla zasažena 1 místnost, ale podhledy se požár a především zplodiny hoření rozšířily i do dalších místností. Po hodině od vyhlášení poplachu, ve 21:33 hod, byla ohlášena lokalizace.

Následovalo dohašování a rozebírací práce. Škoda byla předběžně odhadnuta na 5 milionů korun a druhý den v ranních hodinách proběhne došetření příčiny požáru.

Kateřina Suchánská
HZS Praha
Sdílet