Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stovky dětí potěšily ukázky hasičů, zdravotníků, policistů i vojáků

Dne 4. 6. 2010 se na náměstní v Bystřici pod Hostýnem uskutečnila skvělá akce pro děti a veřejnost se záchranáři. Organizátoři připravili akci jako součást projektu „Město proti kriminalitě“, kdy dnes byla na programu společná ukázka činnosti složek integrovaného záchranné systému ze Zlínského kraje.

Dne 4. 6. 2010 se na náměstní v Bystřici pod Hostýnem uskutečnila skvělá akce pro děti a veřejnost se záchranáři.

Organizátoři připravili akci jako součást projektu „Město proti kriminalitě“, kdy dnes byla na programu společná ukázka činnosti složek integrovaného záchranné systému ze Zlínského kraje.

V atraktivní společné ukázce se představili hasiči, zdravotníci a policisté, kteří předvedli své dovednosti při záchraně zraněného řidiče v osobním autě. Stovky dětí tak měly možnost vidět práci záchranářů a policistů. Ukázka byla komentovaná a doplněna řadou důležitých informací.

Součástí dne byla na náměstí k vidění vystavená technika hasičů, policie, zdravotníků, ale také vojáků, kteří přijeli se svými mobilními zdravotnickými centry. Hasiči se prezentovali zásahovým vozem a stanem pro prevenci před požáry, včetně ochrany obyvatelstva. Zdravotníci nechali nahlédnou do svých sanitek a ukázali dětem speciální vybavení lékařů. Policisté přijeli na speciálních silničních motocyklech dopravní hlídky, předvedli vozidlo skupiny dopravních nehod a terénní auto.

Město prezentovalo také výsledky dotazníkového šetření v oblasti kriminality a ochrany. Všechny záchranáře pak potěšila velká návštěvnost dětí a veřejnosti. Návštěvníci dnešního dne byli odměněni bohatým programem a krásným letním počasím.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet