Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklus „Odpovědi od plic“ vznikl ve spolupráci Karlovarské krajské nemocnice a HZS Karlovarského kraje

Projekt vznikl ve spolupráci Karlovarské krajské nemocnice a Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, jenž od podzimu 2020 nasazuje hasiče do nemocnic.

První díl popisuje svědectví vrchní sestry Lucie Škodáčkové.

*Druhý díl popisuje svědectví sanitářky Václavy Rendlové.?


Účelem je vyobrazit současnou situaci ve zdravotnictví a tím podpořit rozhodnutí vlády, aby lidé minimalizovali vzájemný kontakt.

V rámci HZS ČR bude cyklus součástí webového portálu http://tvhasici.cz/, který slouží jako virtuální asistenční centrum pomoci pro občany. S ohledem na současné dění je pozornost věnována aktuálně probíhající epidemii nemoci covid-19.

Cílem je podpořit občany v aktivním zvládání současné situace, v běžných denních starostech, ale i v nejtěžších chvílích. Obsahem jsou textové a audiovizuální materiály (videa, podcasty atd.), na kterých se podílejí odborníci z oblasti psychologie, ochrany obyvatelstva a medicíny. Najdete zde strukturované informace o tom, jak funguje lidská psychika ve stresu a postupy, jak zvládat různé nepříjemné stavy.

Rovněž je srozumitelně vysvětleno, jak se náš organismus chová po napadení virem a jak působí očkování. Postupně jsou přidávána další aktuální témata. Na přípravě stránek se podílí psychologická služba HZS ČR, sekce prevence a civilní nouzové připravenosti HZS ČR, lékaři Letecké záchranné služby (Armády ČR) a z očkovacího centra. Audiovizuální podobu zpracovává oddělení dokumentace HZS ČR.

Sdílet