Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na přejezdu zázrakem nebyl nikdo zraněn

Dne 7. 6. 2010 ve 14:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na přejezdu v centru Zlína. Podle svědků vjela mladá jednadvacetiletá řidička na přejezd přes varovná světla a došlo ke střetu s blížícím se osobním vlakem. Nárazem do přední části bylo auto odhozeno na drážní stavbu se zabezpečením přejezdu. Při nehodě nebyla zraněna řidička, její spolujezdec, ani nikdo z vlaku. Po střetu došlo k zablokování přejezdu.

Dne 7. 6. 2010 ve 14:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na přejezdu v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu ul. Santražiny došlo ke střetu osobního auta zn. Peugeot 207 SW a osobního motorového vlaku.

Podle svědků vjela mladá jednadvacetiletá řidička na přejezd přes varovná světla a došlo ke střetu s blížícím se osobním vlakem. Nárazem do přední části bylo auto odhozeno na drážní stavbu se zabezpečením přejezdu. Při nehodě nebyla zraněna řidička, její spolujezdec, ani nikdo z vlaku. Po střetu došlo k zablokování přejezdu.

Hasiči na místě zajistili vrak osobního vozu i vlaku proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Následně bylo místo nehody předáno policii a drážním hasičům.

Záchranáři se shodli, že podobných nehod bez vážnějších následků na zdraví účastníků je po střetech s vlakem velmi málo. Důležitým faktorem zde byla malá rychlost vlaku u zastávky a náraz vlaku, který směřoval jen do přední motorové části zcela nového osobního auta, které bylo v provozu na dočasných převozových registračních značkách.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet