Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali mladíka z auta, narazil do pařezu

Dne 7. 6. 2010 ve 22:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Dobrotic. Mladý devatenáctiletý řidič jel vyšší rychlostí po cyklostezce do chatové oblasti, když havaroval mimo cestu. Tam čelně narazil do silného a metr vysokého pařezu. Nárazem došlo k vážnému zranění mladíka a k jeho zaklínění ve vraku auta.

Dne 7. 6. 2010 ve 22:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Dobrotic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na cyklostezce došlo k velmi těžké havárii osobního auta zn. Peugeot.

Mladý devatenáctiletý řidič jel vyšší rychlostí po cyklostezce do chatové oblasti, když havaroval mimo cestu. Tam čelně narazil do silného a metr vysokého pařezu. Nárazem došlo k vážnému zranění mladíka a k jeho zaklínění ve vraku auta.

Dojezd hasičů k této havárii byl komplikovaný. Oznamovatel události měl očekávat záchranáře u čerpací stanice, kde ale nikdo nebyl. Hasiči projeli celé Dobrotice a vyjeli až směrem na Bystřici pod Hostýnem. Tam se otočili a jeli nehodu hledat zpět. Cestou se k nim připojila vozidla státní i městské policie.

Jako první na místo nehody dorazila zdravotnická záchranná služba, která upřesnila, že se jedná o cyklostezku za zámeckým parkem. Po dojezdu se hasiči okamžitě pustili do vyprošťování. Za pomoci speciálního hydraulického nářadí byl odstřižen zámek dveří a byl vytvořen dostatečný prostor pro vytažení. Po uvolnění sevření byl mladý řidič fixován do páteřových nosítek a přenesen do sanitního vozu. Po nutném prvotním ošetření byl odvezen do nemocnice.

Při zásahu pracovali záchranáři s informací, že ve voze mohla cestovat i spolujezdkyně. Dobrovolní hasiči, policisté a strážníci vytvořili společně rojnici a pátrali v okolním terénu. Nikdo další nebyl nalezen. Dalším šetřením policie byla dívka mladíka nalezena doma a v pořádku.

Hasiči zajistili vrak auta proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali. Po dobu šetření havárie policií nasvětlovali hasiči místo výkonnými agregáty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet