Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl i sklad s destilačními přístroji

Dne 8. 6. 2010 v 11:08 hod. byli hasiči informováni o požáru v lakovně firmy v Uherském Brodě. Před příjezdem hasičů se snažili zaměstnanci firmy požár hasit, k čemuž použili celkem tři hasicí přístroje. Na celkové zastavení rychle se rozšiřujícího požáru to sice nestačilo, ale výrazně to přispělo k lokalizování plamenů.

Dne 8. 6. 2010 v 11:08 hod. byli hasiči informováni o požáru v lakovně firmy v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru lakovny soukromé firmy.

Před příjezdem hasičů se snažili zaměstnanci firmy požár hasit, k čemuž použili celkem tři hasicí přístroje. Na celkové zastavení rychle se rozšiřujícího požáru to sice nestačilo, ale výrazně to přispělo k lokalizování plamenů.

Hasiči byli na místě požáru do minuty od výjezdu. Bleskově bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení a hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do výrobní haly i k hořící lakovně. Požár podporovaný vysoce hořlavými látkami se rychle rozšířil také do sousedního skladu. Plameny se hasičům podařilo postupně lokalizovat a požár celkově uhasit asi po půlhodině zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v lakovacím boxu a dále se rozšířil na sklad již hotových výrobků ovocnářských destilačních zařízení.

Příčinou vzniku požáru mohla být technická závada na elektroinstalaci nebo vliv samovznícení. V prostředí nasyceném výpary a zbytky laků se požár rychle rozšířil do okolí. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 200.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 1 mil. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet