Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič se popálil při hašení nákladního vozidla

Dne 8. června 2010 dopoledne došlo v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku k požáru nákladního vozidla zn. Avia. Požár krátce po jedenácté hodině dopoledne ohlásili hasiči Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou, kteří zhruba 100 metrů od místa požáru absolvovali výcvik se člunem na řece Orlici. Na místo byli povoláni další kolegové ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí.

Automobil Avia 30 s chladírenskou nástavbou začal hořet během jízdy. Jeho řidič ještě stihl zajet na odstavnou plochu a z vozidla vystoupit. Požár vypukl v motorovém prostoru a rychle se rozšířil do kabiny. Řidič, který se neúspěšně pokoušel požár hasit kabátem a přenosným hasicím přístrojem, utrpěl popáleniny na rukou a v obličeji a musel být záchrannou službou převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Požár Avie poškodil vedle zaparkované osobní vozidlo Škoda Felície Combi, u kterého došlo k poničení masky, čelního a bočního skla a plastových součástí. Žár poškodil také reklamní poutače na blízké budově.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na hlavním svazku kabelů elektroinstalace. Hmotná škoda byla odhadnuta na 155 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 170 tisíc korun.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet