Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Série vážných hromadných nehod zaměstnala hasiče na Přerovsku

Vlivem nepříznivých klimatických podmínek jsme v úterý 16. března odpoledne zasahovali u série hromadných dopravních nehod na několika místech v lokalitě Moravská brána v okrese Přerov.

Nejvážnější z nich se stala na komunikaci D1 v katastru obce Milenov, kde havarovalo 9 automobilů a zranilo se při ní 8 osob. Tři zraněné si poté vyžádala nehoda na komunikaci I/48 ve směru na Nový Jičín na hranicích Olomouckého a Moravskoslezského kraje, při níž se střetly dvě dodávky. Zde jsme spolupracovali s jednotkami HZS MSK. Další nehody se obešly bez zranění osob.

Na místech dopravních nehod jsme poskytovali zraněným neodkladnou předlékařskou péči a asistovali jsme záchranářům ZZS. V případě potřeby jsme transportovali zraněné k vrtulníkům LZS. Zabezpečili jsme místa dopravních nehod proti vzniku požáru, a pokud si to situace vyžádala, zajistili jsme sorbentem uniklé provozní kapaliny.

Poskytovali jsme také součinnost při vyšetřování Policii ČR. Asistovali jsme odtahovým službám a spolupracovali jsme s jejich pracovníky při vyprošťování vozidel, které skončily mimo komunikace.

HZS Olomouckého kraje
Sdílet