Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici 10 v Železném Brodě zasahovali hasiči u vážné nehody osobního a nákladního vozidla

Dne 22. března 2021 krátce po poledni došlo na silnici I/10 v Železném Brodě, Chlístově k dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu převážejícího chlévskou mrvu.

Na základě dosud provedeného šetření bylo zjištěno, že řidič s osobním motorovým vozidlem Mercedes zatím z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozem.

Z osobního automobilu museli hasiči osobu ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyprostit pomocí hydraulických nástrojů.

Řidiči nákladního vozu byla poskytnuta neodkladná předlékařská pomoc. Kromě protipožárního opatření bylo třeba na místě zasypat únik provozních kapalin a zahradit únik chlévské mrvy do vodního toku. Komunikace v místě události je v 19:00 hod stále uzavřena.

Jako první zde zasahovala místní jednotka SDH Železný Brod, která po předání místa události Policii české republiky na místě doposud zůstává a odklání dopravu ve spolupráci s Městskou policií Železný Brod, až do závěrečného úklidu a zprůjezdnění komunikace.

Předběžná výše způsobené škody činí částku 1.200.000,– Kč. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Policie ČR
HZS Libereckého kraje
Sdílet