Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Zlínsku vystřihávali řidiče, další dva spolujezdci zraněni

Dne 11. 6. 2010 v 03:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Slušovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nikoliv u Slušovic, ale u obce Lípa došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nikoliv u Slušovic, ale u obce Lípa došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Mladý řidič nezvládl jízdu autem a havaroval v úseku místní komunikace Lípa – Paseky. Auto se dostalo mimo vozovku, kde projelo příkopem, narazilo do přejezdového mostku, částečně se převrátilo a dopadlo zpět na kola. Ve voze cestovali tři mladí muži ve věku 25 – 28 let.

Všichni tři utrpěli zranění, řidič zůstal ve vraku auta zaklíněn. Sami také událost ohlásili na tísňovou linku, ale vzhledem k jejich podnapilosti nebylo místo přesně lokalizováno. Záchranářům tak nějakou dobu trvalo, než místo havárie a zraněné našli. Jako první dorazila při svém průzkumu lokality hlídka policie, následována zdravotníky a hasiči. Hasiči se prioritně starali o vyproštění zraněného a zaklíněného řidiče, ze kterého byl silně cítit alkohol. Po odstřižení sloupku a odstranění dveří byl vytvořen dostatečný prostor na jeho vytažení. Pacient byl uložen do vakuových nosítek a byl mu přiložen krční límec.

Po nutném ošetření byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci, stejně jako i vážně zraněný jeden ze spolujezdců. Druhý spolujezdec zůstal po ošetření na místě. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Případ na místě šetřila policie, která potvrdila, že mladíci si v posledních hodinách hodně „užili" a že je hlídky už řešily.

Nejdříve s autem havarovali do dřevěné pergoly ve Slušovicích, kde si poškodili zadní světlo auta a byli pokutováni. O několik hodin později dostali další pokutu za výtržnosti na náměstí a poslední jejich akce skončila havárií a zraněním.

Info: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet