Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zástupci českých a polských příhraničních Sborů se sešli u on-line workshopu, sdíleli zkušenosti s pandemií nemoci COVID-19

Jak pandemie COVID-19 ovlivnila činnost hasičských sborů v České republice a v Polsku? Jaká opatření musely sbory zavést, aby nebyla nijak omezena služba a pomoc lidem v ohrožení? Co konkrétně zafungovalo?

Na tyto otázky odpověděl dnes dopoledne unikátní workshop, na němž se sešli zástupci českých a polských příhraničních sborů. Zkušenosti z posledních 12 měsíců si kvůli epidemiologické situaci předávali online.

Díky videokonferenci tak mohli hasiči sdílet mnoho poznatků a postupů, které jim pomohly během pandemie udržet výjezdové jednotky akceschopné a po celou dobu zajišťovat nejen standardní činnost, ale také plnit úkoly nové, spojené právě s bojem proti koronaviru.

Dvoudenní workshop pokračuje ještě zítra a tématem bude především zmírnění dopadů pandemie a pokračování v přeshraniční spolupráci i v situaci ovlivněné celosvětovým bojem proti koronaviru.

Workshop Přeshraniční spolupráce v podmínkách pandemie COVID-19 se koná v rámci projektu Bezpečné pohraničí, který je spolufinancovaný z prostředků EU v rámci programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Sdílet