Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Studénce hasiči zasahují u požáru kravína

Sedm moravskoslezských hasičských jednotek, profesionálních i dobrovolných, zasahuje u požáru zemědělské budovy ve Studénce na Novojičínsku

Sedm moravskoslezských hasičských jednotek, profesionálních i dobrovolných, zasahuje u požáru zemědělské budovy ve Studénce na Novojičínsku.

Po příjezdu na místo zjistili hasiči průzkumem, že se jedná o požár kravína velikosti 20×60m, ve kterém jsou ustájeny krávy. Ihned zahájili hašení hořící podestýlky a současně vyvedli ven do bezpečí 80 krav. Všechny krávy se podařilo vyvést ven bez zranění.

Jednotky k požáru vyjely krátce po 13. hodině a již za 15 minut se podařilo požár dostat pod kontrolu tak, aby se nešířil do dalších prostor kravína.. U požáru není nikdo zraněn ani usmrcen. V tuto chvíli hasiči na místě stále zasahují, odvětrávají zakouřený objekt a likvidují hořící podestýlku.

Aktualizováno:

Zasahovali hasiči HZS MS kraje, stanice Nový Jičín a Bílovec a jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Studénka, Bílovec, Fulnek, Příbor a Petřvald. Hořela podestýlka na ploše cca 20×30m, celkové rozměry stáje byly 20×60m. Podařilo se bez zranění evakuovat 80 jalovic. Škoda na majetku nebyla požárem způsobena žádná, dle vyjádření majitele však včasný zásah a vyvedení všech jalovic uchránilo majetek v hodnotě 1,8 milionu korun.

Ing. Petr Faster
HZS MSK – odbor operačního řízení
Centrum tísňového volání Ostrava

-kow-

Sdílet