Středa 1. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní dopravní nehody na Novojičínsku

Tři dopravní nehody zaměstnaly včera hasiče na Novojičínsku. Od čtyř hodin odpoledne hasiči vyjížděli postupně k nehodě dvou kamionů, k osobnímu vozidlu na střeše a nehodě osobáku s dodávkou

První dopravní nehoda se stala ve Frenštátě pod Radhoštěm dvacet minut po čtvrté hodině odpoledne. Při nehodě došlo ke kolizi dvou Litevských kamionů sloužící pro převoz osobních automobilů.

Jeden zůstal zapadlý v příkopu nepoškozený, u druhého došlo k převrácení přívěsu s naloženými vozidly do příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, nedošlo ani k úniku provozních náplní. V době vyprošťování zapadlých tahačů byla silnice I/58 do Frenštátu p.R. zcela uzavřena. O vyproštění havarovaných kamionů se postarala soukromá odtahová firma.

Druhá dopravní nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena minutu před šestou hodinou odpoledne. Do Štramberku byla povolána jednotka HZS ze stanice Nový Jičín se dvěma zásahovými automobily.

Po příjezdu jednotky hasičů na místo bylo průzkumem zjištěno, že osobní automobil Škoda Forman zůstal po nehodě na střeše. Při nehodě došlo ke zranění tří osob, které byly z vozidla vyproštěny před příjezdem jednotky a nacházely se v péči záchranné služby.

Jedna osoba byla převezena do nemocnice k dalšímu ošetření, zbývající dvě byly ošetřeny na místě.

Po příjezdu druhého zásahového vozidla z autonehody ve Štramberku na základnu a uvedení do zásahu, následovala třetí pondělní dopravní nehoda. Ta byla ohlášena na operační středisko hasičů tři minuty po sedmé hodině v podvečer.

Na rychlostní komunikaci I/48 v Novém Jičíně došlo ke srážce osobního automobilu a dodávky. Při nehodě došlo ke zranění tří osob, které cestovaly v osobním autě, jedna osoba byla po vyproštění pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení následně transportována leteckou záchrannou službou do nemocnice. Řidič dodávky vyvázl z nehody nezraněn.

Po vyšetření dopravní nehody byla vozidla odtažena do odbočovacího pruhu a zajištěna proti pohybu. Hasiči provedli úklid vozovky a vrátili se na svou základnu. U dopravní nehody zasahovali také dobrovolní hasiči ze Starého Jičína.

Info: HZS Nový Jičín

-kow-

Sdílet