Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Dopravní nehoda autobusu se seniory

Dnes kolem 18:20 bylo informováno operační středisko hasičů o DN polského autobusu u Holčovic (okres Bruntál) – zřejmě zájezdu s 43 osobami, převážně seniorského věku + 1 polského řidiče. Podle prvních informací autobus skončil na boku v příkopu. Silnice je uzavřena.

Zraněno bylo 11 osob, převážně byla zranění lehčího rázu (pohmožděniny, naraženiny), v jednom případě je podezření na poranění páteře – hasiči uložili zraněnou osobu do vakuových nosítek.

Na místě DN zasahují tři jednotky hasičů – 1× profi ze stanice HZS MSK v Krnově, 2× jednotky dobrovolných hasičů – z města Albrechtice a Vrbna pod Pradědem.

Cestující jsou odváženi do sucha do Města Albrechtice – na zdejší radnici a hasičskou zbrojnici. Zde by měli vyčkat až do příjezdu náhradního autobusu z Polska.

Hasiči (Krajské operační a informační středisko v Ostravě) informovali o DN generální ředitelství HZS ČR a polský polský generální konzulát, sídlící v Ostravě.

AKTUALIZACE

Šlo výhradně o polské seniory (+ 1 řidič), kteří byli na mši svaté ve Zlatých Horách, všichni přijeli z polského města Rybnik.

Zranění byli odvezeni do nemocnice v Krnově (okres Bruntál), nezraněné cestující postupně odvážela hasičská technika a pak také stopnutý poloprázdný linkový autobus do města Albrechtice, kde pro ně obec se starostou připravila klubovnu. Budou zde mít zajištěno občerstvení do příjezdu náhradního polského autobusu.


Foto: Ondřej Mikulka, HZS MSK

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-miw-

Sdílet