Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda na Nymbursku zaměstnala hasiče, zdravotníky i policisty

V neděli 11. dubna 2021 v půl třetí odpoledne byla na tísňovou linku středočeských hasičů oznámena dopravní nehoda na silnici č. 275 mezi obcemi Jabkenice a Mcely v okrese Nymburk.

Při prvotním ohlášení oznamovatel uvedl, že došlo ke střetu dvou osobních automobilů, přičemž jeden z nich skončil na střeše. Protože ale nebylo jasné, zda se ve vozidlech nacházejí zaklíněné osoby, vyjel z nymburské stanice kromě automobilové cisterny a velitele čety také vyprošťovací automobil. Ten byl po příjezdu na místo vrácen na základnu, protože všechny zraněné osoby byly mimo vozidla.

Hasiči zajistili místo nehody a asistovali zdravotnické záchranné službě. U jedné osoby konstatoval lékař exitus. Dva lidé utrpěli zranění, z toho žena vážnějšího charakteru. Po nezbytném ošetření hasiči pomohli s přenesením pacientky do přivolaného vrtulníku, kterým byla transportována do vinohradské nemocnice v Praze. Muže převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do Nymburka.

Po zadokumentování nehody dopravní a kriminální policií, která pro dokonalé zmapování místa tragické události využila i dron, otočili hasiči převrácené vozidlo zpět na kola a na obou automobilech provedli protipožární opatření. Silnice mezi oběma obcemi byla několik hodin uzavřena, odklon řídila policie.

Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet