Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl halu v Modřanské ulici v Praze, nasazena byla i Cobra

Krátce před šestou hodinou ranní, v pondělí 12. dubna 2021, vyjely profesionální a dobrovolné jednotky do ulic Ledařská a Modřanská k požáru skladovací haly. Po příjezdu bylo zřejmé, že plameny zasáhly halu v plném rozsahu.

Velitel zásahu povolal další jednotky a chemiky na měření koncentrací. U požáru zasahovalo šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Hustý kouř se dostával do oblasti Braníka, Modřan a Kamýka, chemici proto požádali obyvatele v těchto částí Prahy, aby nevětrali.

Před osmou hodinou došlo ke střídání směn. Velitel zásahu před desátou hodinou ohlásil lokalizaci požáru.

Chemici z laboratoře nezjistili překročené limity hygienických norem v obytné části Braníka a Modřan.

10:00

Lokalizaci velitel zásahu ohlásil před půl desátou, následovalo poměrně složité a náročné dohašování i s ohledem na to, že během zásahu se propadla část střechy haly.

Kolem desáté hodiny se podařilo částečně zprůjezdnit Modřanskou ulici ve směru do centra. Příčinu a rozsah škod šetří hasičští a policejní vyšetřovatelé, kteří se na místo budou vracet v odpoledních hodinách.

18:00

Stále probíhá dohašování. Část jednotek se střídá, pomáhají dobrovolní hasiči. Vyšetřovatelé se na místo vrátí zítra dopoledne.

19:00

Z Braníka odjely před 19. hodinou všechny jednotky, další kontrola místa požáru bude ve večerních hodinách.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet