Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru hospodářského stavení v obci Borač byl zraněn hasič, zřítila se na něj štítová zeď

Krátce před půlnocí z 11. na 12. dubna 2021 vyslalo operační středisko 5 hasičských jednotek k nahlášenému požáru domu v obci Borač na Tišnovsku. Při zásahu se zranil jeden hasič. Škody jsou ve statisících.

Hasiči proti plamenům, které zachvátily půdní prostory staršího hospodářského stavení na ploše asi 10×7 metrů, nasadili hned v počátku zásahu 3 vodní proudy. Pro zajištění dodávky vody na požářiště nechal velitel zásahu zřídit čerpací stanoviště u blízkého vodního toku.

Během půl hodiny se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu a začali s dohašováním ohnisek a rozebíráním střešních konstrukcí. Při této činnosti se zřítila štítová zeď, která poranila jednoho z hasičů. Na místo proto přijela posádka záchranné služby.

Zraněný byl ošetřen a odvezen do nemocnice, kde je v současné době hospitalizován. V letošním roce jde o devátého hasiče, který se při zásahu poranil, což je ve srovnání s předchozím rokem naštěstí podprůměrné číslo.

Požár byl zlikvidován v 3.19 hod. Předběžný odhad hovoří o škodě 300 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byl přizděný trám v komíně.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet