Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Destruction 2010

Ve dnech 22.6. –26. 6. 2010 proběhne v Komořanech na Mostecku rozsáhlé mezinárodní cvičení kynologických týmů s názvem Destruction 2010. Cvičení je zaměřeno na nasazování psovodů se psy předurčenými k vyhledávácím a záchranným pracím, nasazení USAR odřadu České republiky.

Ve dnech 22.6. –26. 6. 2010 proběhne v Komořanech na Mostecku rozsáhlé mezinárodní cvičení kynologických týmů s názvem Destruction 2010.

Ilustrační foto

Cvičení je zaměřeno na nasazování psovodů se psy předurčenými k vyhledávácím a záchranným pracím, nasazení USAR odřadu České republiky (z anglického Urban Search and Rescue – vyhledávací a záchranný odřad do obydlených oblastí) k vyhledání a záchranně osob ze zřícených budov. (Informace o odřadech na www.usar.cz)

Námětem je zřícení několika budov městské zástavby vlivem přírodního jevu – zemětřesení. Došlo k totální destrukci budov a u zbylých stojících objektů je velmi narušená jejich statika. Existuje předpoklad zavalení většího počtu osob. Přeživší osoby se vlastními silami snaží vyhledat a zachránit pohřešované a zavalené osoby.

Cvičení se zúčastní asi 110 cvičících. Téměř 70 členů odřadu Heavy USAR CZ, 40 kynologů, z toho 14 zahraničních (Slovensko, Slovinsko, Německo, Maďarsko). Dílčí úlohy cvičících skupin budou průběžně vyhodnocovány. Při tomto rozsáhlém cvičení bude prověřena taktika zásahu, vytvoření nových kontaktů mezi jednotlivými týmy České republiky s týmy ze zahraničí.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR


-swo-

Sdílet