Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu ve Svobodných Dvorech zemřel člověk, zasahovaly čtyři jednotky

Čtyřem jednotkám hasičů byl 15. dubna 2021 v 01:41 vyhlášen poplach ve čtvrtek před 2. hodinou ranní. Svědci ohlásili na tísňovou linku požár v rodinném domě v části Svobodné Dvory, ulice Chaloupky. Průzkumem místa události hasiči zjistili, že došlo k požáru v jedné z místností.

Uvnitř domu objevili jednu osobu, kterou vynesli a poskytli jí první předlékařskou pomoc. I přes okamžitě zahájenou neodkladnou resuscitaci, ve které pokračovala i zdravotnická záchranná služba, se nepodařilo člověka bohužel oživit.

Zároveň probíhal další průzkum objektu, nikdo další se však v domě už nenacházel. Jednotky dále pracovaly na uhašení požáru a vyhledání případných skrytých ohnisek. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 02:42 hod. a kolem 3. hodiny ranní se vraceli hasiči zpět na základny.

Požár poničil vnitřní vybavení pokoje, v objektu se nacházelo větší množství odpadu. Příčina události i výše škody jsou prozatím předmětem vyšetřování, na kterém spolupracuje hasičský záchranný sbor s Policií ČR.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a z centrální stanice Hradec Králové, dobrovolné jednotky města Hradec Králové Plácky a Plačice, JSDH Třebeš držela zálohu na zbrojnici.

Martina Götzová
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet