Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nákladního vozidla měl velké štěstí

Dne 16. června vyjela naše jednotka v 9.20 s RZA Nissan a CAS20 Tatra Terrno v celkovém počtu 6 hasičů, k odstranění následků nehody nákladního automobilu, který spadl mezi bytovky.

Dne 16. června vyjela naše jednotka v 9.20 s RZA Nissan a CAS20 Tatra Terrno v celkovém počtu 6 hasičů, k odstranění následků nehody nákladního automobilu, který spadl mezi bytovky.

Nehoda se stala následovně: Řidiči, jedoucímu se svým naloženým nákladním automobilem Liaz z kopce selhaly brzdy. Při snaze zpomalit, narazil do kamenného mostu, vedoucí přes železniční trať v ulici Pancířská. Část mostu spadla do kolejiště, nákladní automobil se odrazil zpět a neustále pokračoval a zrychloval při své cestě ulicí z prudkého kopce.

Řidič prokličkoval mezi zaparkovanými automobily a po dalších 150 metrech v křižovatce ulic Šumavská a Pancířská vyletěl ze stráně mezi bytovky. Po pádu z 5ti metrové výšky dopadl na kola a zabořil se do chodníku. Liazka se zlomila a při převrácení z její kabiny vypadl řidič. Převážený náklad se naštěstí vysypal na opačnou stranu než dopadl řidič, jinak by jím byl zasypán.

Jako první na místo dorazila Horská služba – Špičák, která se postarala o zraněného řidiče a následně jej předala do péče ZZS Klatovy. Naše jednotka provedla protipožární zabezpečení a zajištění místa nehody. Okamžitě byly odstraněny kameny z kolejiště a jak se později ukázalo, velmi prozíravě, neboť dráhy zastavily provoz na trati až po třetí urgenci, kdy místem projely další vlaky.

Nehoda si vyžádala několikahodinové vyšetřování Policií ČR. Odpoledne se lehce zraněný řidič vrátil na místo události. Po vyšetření nehody začalo náročné vyproštění nákladního automobilu pomocí techniky, kterou si zajistil majitel. Kvůli prostoru, kam automobil zapadl, se musel jeřáb několikrát přemisťovat a jeho naložení na odtah trvalo téměř dvě hodiny.

Do doby vyjádření statika a drážní inspekce byla železniční trať uzavřena, stejně jako most. Ten bude uzavřen pravděpodobně déle.


Více foto na: www.hasicizr.cz

Filip Brož
Hasiči města Železná Ruda


-swo-

Sdílet