Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči dvou krajů zápolili na hřišti

Hasiči z Jihlavy byli nejlepší v desátém ročníku společné krajské soutěže v požárním sportu HZS Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Tradiční sportovní klání, které se střídavě koná v obou krajích, se tentokrát uskutečnilo na hřišti územního odboru HZS kraje Vysočina v Havlíčkově Brodě.

Hasiči z Jihlavy byli nejlepší v desátém ročníku společné krajské soutěže v požárním sportu HZS Jihomoravského kraje a kraje Vysočina.

Tradiční sportovní klání, které se střídavě koná v obou krajích, se tentokrát uskutečnilo na hřišti územního odboru HZS kraje Vysočina v Havlíčkově Brodě. Soutěže se zúčastnilo 11 desetičlenných družstev ze všech okresů obou krajů. Profesionální hasiči se utkali ve třech disciplinách – ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže, v běhu na 100 metrů s překážkami a v požárním útoku.

V celkovém hodnocení byli obdobně jako v minulých letech úspěšnější hasiči z Vysočiny, kteří obsadili první dvě místa. Na pomyslných stupních vítězů ale stanuli také reprezentanti okresu Blansko z Jihomoravského kraje, kteří si velmi úspěšně vedli hlavně v požárním útoku.

Na prvních místech hodnocení výkonů jihomoravských družstev se umístili hasiči z územních odborů HZS Blansko, Brno a Břeclav. Vítězové z obou krajů si kromě vavřínů vybojovali také účast na mistrovství republiky v požárním sportu, které bude ve dnech 1. a 2. července v Plzni.

Výsledky X. společné soutěže v požárním sportu:

Celkové hodnocení:



1. Jihlava 5 bodů

2. Pelhřimov 9 bodů

3. Blansko 9 bodů

4. Třebíč 10 bodů

5. Havl. Brod 14 bodů

6. Ždár n. Sáz. 18 bodů

7. Brno 22 bodů

8. Břeclav 24 bodů

9. Vyškov 27 bodů

10. Znojmo 28 bodů

11. Hodonín 32 bodů



Jihomoravský kraj:



1. Blansko 3 body

2. Brno 8 bodů

3. Břeclav 10 bodů

4. Vyškov 12 bodů

5. Znojmo 13 bodů

6. Hodonín 17 bodů



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet