Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči v Krásné Lípě přivítali Lužickohorský rychlík, spoj z Prahy bude vozit turisty až do Českého Švýcarska

Takzvaný Lužickohorský rychlík je nový vlakový spoj, který jezdí z Prahy do oblasti Kokořínska a oblasti Lužických hor do stanice Mikulášovice – dolní nádraží ve Šluknovském výběžku a zpět každou sobotu, neděli a státní svátek od posledního březnového víkendu do 1. listopadu.

Vlak je vhodný pro návštěvníky Máchova kraje i Českého Švýcarska – turisty i cyklisty. Vlak je sestaven z motorové lokomotivy „Zamračená“ řady T 478.1 a klasických kupátkových vozů zachovaných v původním provedení.

Vlak vyjíždí ráno z Prahy a zamíří přes Neratovice, Mladou Boleslav, Bakov nad Jizerou, Bělou pod Bezdězem, Bezděz, Českou Lípu, Nový Bor, Jedlovou, Krásnou Lípu, Panský do Mikulášovic. Odpoledne se vrací stejnou cestou zpět do Prahy.

Přečtěte siV Krásné Lípě jezdí Tatra 815, má prodlouženou kabinu a zkrácenou nástavbu

Právě 18. dubna 2021 přijel do Šluknovského výběžku poprvé, hasiči v Krásné Lípě mu vytvořili slavobránu z vodních proudů.

Pokud se turista rozhodne vystoupit právě v Krásné Lípě, kromě návštěvy místní zbrojnice může zavítat i do hlavního infocentra Českého Švýcarska nebo si v čokoládovně přímo na náměstí vyrobit vlastní čokoládu či si dát chutný oběd v místním pivovaru.

Přečtěte siNová hasičská zbrojnice v Krásné Lípě na Děčínsku poslouží i komunitnímu životu obyvatel

Podrobnosti o ceníku a aktuální jízdní řád naleznete na webu www.kzs.cz.

Sdílet