Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S vybavením hasičů v Račicích nad Trotinou pomohla Nadace ČEZ, mají dvě nové elektrocentrály

Hasiči JSDH Račice nad Trotinou uspěli s žádostí u Nadace ČEZ. Z příspěvku byly pořízeny 2 kusy elektrocentrál pro krizové situace spojené s výpadkem elektrického proudu.

Jedna velká, třífázová HERON 15HP/6,8kW (400V), 5,5kW (230V), je určená pro nouzové zajištění dodávky elektrického proudu pro místní kulturní středisko, které je předurčeno pro ubytování evakuovaných osob.

Druhá, menší, digitální invertorová elektrocentrála HERON 3,3HP/2kW bude stacionárně umístěna v dopravním automobilu jednotky sboru dobrovolných hasičů pro použití u zásahu – osvětlení, napájení elektronářadí a týlové zabezpečení.

Součástí projektu je také příslušenství jako jsou cívky s kabely k rozvodu elektřiny – přenosný rozvaděč a osvětlovací stativy s LED halogeny.

Obec bude v případě pořízení těchto elektrocentrál připravena lépe čelit výpadkům elektřiny v obci, členové JSDH budou moci pomoci občanům během výpadku proudu a dále budou lépe vybaveni pro zásahy při živelních katastrofách nejen v obci ale i v širokém okolí.

Vzhledem k občasným výpadkům energie v naší vesnici je pro nás pomoc Nadace ČEZ velice vítaná. Vlastními prostředky bychom se k takovémuto vybavení dostali až za dlouhou dobu.

Po schválení projektu a obdržení finančního obnosu na účet obce jsme okamžitě zahájili výběrové řízení na výběr dodavatele elektrocentrál. Oslovili jsme 3 firmy a okamžitě po výběru nejlevnějšího dodavatele – firmy Probo-NB, jsme zboží objednali.

U dalšího dodavatele jsme vybrali LED reflektory a následně kabelové prodlužky. Dále jsme polepili stativy a elektrocentrály logy nadace. Zboží bylo předáno zastupitelem Obce Račice nad Trotinou Pavlem Staffou veliteli jednotky.

Tímto bych chtěl poděkovat za pomoc při přípravě projektu a jeho realizaci. Jmenovitě koordinátorce projektů Nadace ČEZ Marii Jelínkové, starostovi obce Milanu Slovákovi, zástupci firmy Probo-NB Petru Macharovi a zástupci firmy Kamat Petru Černému.

Libor Machek
velitel
SDH a JSDH Račice nad Trotinou
 www.facebook.com/…enadTrotinou
Sdílet