Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasík v Korálku

V dubnu jsme s Hasíkem zavítali do speciální základní školy Korálek v Kladně. Jelikož se jednalo o naší první výukovou hodinu na takovéto škole a nikdo z nás pořádně nevěděl, jak budou děti reagovat, vypravili jsme se tam ve třech.

V dubnu jsme s Hasíkem zavítali do speciální základní školy Korálek v Kladně. Jelikož se jednalo o naší první výukovou hodinu na takovéto škole a nikdo z nás pořádně nevěděl, jak budou děti reagovat, vypravili jsme se tam ve třech. 

Jak se říká v jedné Cimrmanovské hře…“ono ve třech se daleko líp povídá“ . Na místě nás přivítala paní učitelka, která nám dala pár informací a rad, jak ke konkrétním dětem přistupovat a co asi můžeme očekávat a pak už rovnou „hup do vody“. Bylo nám jasné, že to co funguje v normálních třídách, zde možná selže a naopak. Přiznávám, že některé reakce nás trochu zaskočily, a někdy jsme i maličko zatápali, ale nakonec jsme, myslím si, vše zdárně zvládli. Děti byly nadšené a o to nám v podstatě šlo. Byla to pro nás velká zkušenost, jelikož se jednalo o děti se středně těžkým mentálním postižením a o děti, které nemají řádné sociální zázemí. Rozhodně si nemyslím, že by neměl pro tyto děti program Hasík význam, ale je třeba zaujmout úplně jiný přístup a hlavně je potřeba mít chuť, odhodlání a trpělivost.

TEXT a FOTO: nprap. David Kolář, stanice Slaný, HZS STČ

-wap-

Sdílet