Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořela pila za čtyři miliony

Škodu vyčíslenou předběžně na čtyři miliony korun napáchal noční požár bývalé pily sloužící jako bednárna v Mýtě na Tachovsku. Při požáru nebyl nikdo zraněn. V areálu pily hořelo už podruhé. Vloni v únoru vyjížděli hasiči k požáru hoblárny, škoda tehdy činila 3 miliony korun.

Škodu vyčíslenou předběžně na čtyři miliony korun napáchal noční požár bývalé pily sloužící jako bednárna v Mýtě na Tachovsku. Při požáru nebyl nikdo zraněn. V areálu pily hořelo už podruhé. Vloni v únoru vyjížděli hasiči k požáru hoblárny, škoda tehdy činila 3 miliony korun.

Jako požár střechy byl ve čtvrtek 17. června 2010 ve 20.24 hodin ohlášen požár zrekonstruované pily v obci Mýto na Tachovsku. Na místo vyjely čtyři hasičské jednotky, které se nejprve snažily ochránit před rozšířením požáru nádrže na palivo v blízkosti pily. V nádrži před objektem bylo uskladněno 2 tisíce litrů nafty, kterou se podařilo včas uchránit. Krátce před desátou hodinou večer dostali hasiči plameny pod kontrolu. Dohašování a průzkum termokamerou skončil až kolem třetí hodiny v noci. Oheň zničil celou budovu a veškeré vybavení. Jednalo se o bývalou pilu po rekonstrukci, která sloužila jako bednárna. Škoda předběžně činí čtyři miliony korun. Dnes na místě ještě probíhá ve spolupráci s PČR došetřování příčin vzniku požáru.

Zasahující jednotky:

HZS Tachov

JSDH Tachov

JSDH Halže

JSDH Studánka

Info: por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-

Sdílet