Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana zraněné ženy z oblasti Teplických skal

Včera 17. června 2010 odpoledne se v Teplických skalách na Náchodsku zranila dvaapadesátiletá žena. K úrazu došlo v nepřístupném terénu ve skalní rokli v oblasti zvané „Sedm schodů". Podle dostupných informací se žena zranila při školním výletě, kdy nešťastně upadla a zranila si levou nohu.

Včera 17. června 2010 odpoledne se v Teplických skalách na Náchodsku zranila dvaapadesátiletá žena. K úrazu došlo v nepřístupném terénu ve skalní rokli v oblasti zvané „Sedm schodů". Podle dostupných informací se žena zranila při školním výletě, kdy nešťastně upadla a zranila si levou nohu.

Přivolaní profesionální hasiči z Broumova, Náchoda, členové Skalní záchranné služby a také posádka pozemní záchranné služby se ke zraněné ženě dostali pěšky a poskytli ji neodkladnou péči. Z Hradce Králové byl na místo povolán vrtulník s lékařem a hasičem – leteckým záchranářem.

Pilot vrtulníku po příletu do dané oblasti přistál na vhodném a bezpečném místě. Společně s jedním členem Skalní záchranné služby vzlétl k lokalizaci místa události. Záchranáři připravili veškeré vybavení pro zásah a po určení místa nehody upevnili lano pod vrtulník. Hasič – letecký záchranář a lékař byli v podvěsu přepraveni k místu, kde se žena zranila. Oba záchranáři byli vysazeni u zraněné ženy a zajistili ji do vakuových nosítek. Po ošetření a zajištění dal letecký záchranář pokyn k příletu vrtulníku. Společně s lékařem přepravili zraněnou ženu v podvěsu vrtulníku na přístupné místo, odkud byla letecky transportována na oddělení chirurgie Oblastní nemocnice v Náchodě.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet