Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vepřína na Znojemsku likvidovali hasiči z jedenácti jednotek, škoda byla vyčíslena na dva miliony

V odpoledních hodinách 27. dubna 2021 jedenáct jednotek zasahovalo u požáru vepřína v obci Ctidružice. Operační středisko vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu. Předběžně je vyčíslena škoda na 2 miliony korun.

Požár byl ohlášen na tísňovou linku v 14.52 hodin. Na místo se postupně sjelo jedenáct jednotek. Do boje proti plamenům hasiči nasadili několik vodních proudů. Oheň zcela zachvátil část haly 23×25 metrů z celkové plochy 120×25 metrů. V této části nebyla žádná zvířata. Ve vedlejší části bylo 800 vepřů.

Hasiči doslali požár pod kontrolu v 15.17 hodin. Následně začali rozebírat střešní konstrukci a dohašovali drobná skrytá ohniska. Požár byl zlikvidován v 18.24 hodin.

Škodu vyčíslil vyšetřovatel předběžně na 2 miliony korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 10 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. Při požáru se zranil jeden zaměstnanec firmy.

Kolem 19. hodiny se jednotky vrátily zpět na základnu. Na místě zůstala místní dobrovolná jednotka, která bude provádět kontrolu požářiště.

Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet