Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže zavalila ve studni zemina

Více než šest hodin trvalo hasičům, než vyprostili muže, kterého zavalila zemina při výkopových pracích ve studni. Neštěstí se stalo v obci Korýtka na severním Plzeňsku. Událost byla na operační středisko ohlášena v neděli 20. června 2010 v 11.28 hodin.

Více než šest hodin trvalo hasičům, než vyprostili muže, kterého zavalila zemina při výkopových pracích ve studni. Neštěstí se stalo v obci Korýtka na severním Plzeňsku.

Událost byla na operační středisko ohlášena v neděli 20. června 2010 v 11.28 hodin. Ve studni u domu v obci Korýtka na severním Plzeňsku zavalila pracujícího muže zemina. Zavalená osoba se dle oznamovatele nacházela asi v pětimetrové hloubce. Hasiči na místo vyrazili se speciální technikou určenou na pažení výkopů a povolána byla také lezecká skupina. Nejprve vybudovali hasiči pažení a do studny byl spuštěn lezec.

Podloží a konstrukce studny byla ale velmi nestabilní a hrozilo nebezpečí ohrožení zasahujících hasičů, proto bylo rozhodnuto o použití bagru. Pomocí těžké techniky se pak podařilo zeminu odstranit a dostat se k zavalené osobě. Přes veškerou snahu zasahujících bylo tělo zavaleného muže objeveno v 18.29 hodin bez známek života. Psychologickou pomoc na místě zásahu poskytli pracovníci Diecézní charity Plzeň.

Zasahující jednotky:
HZS Plzeň-Košutka
HZS Plzeň-Slovany
HZS Plasy

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet