Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma KOBIT – THZ vyrobila hasičům společnosti Gumárny Zubří velitelský automobil z postarší Škody Octavia

Přestavbu osobního automobilu Škoda Octavia Combi na velitelský automobil sboru dobrovolných hasičů Gumáren Zubří provedla firma Kobit – THZ.

Základem byl pětimístný osobní automobil Škoda Octavia Combi z roku 2015 s naftovým čtyřválcem o výkonu 81 kW a objemu 1.6 litrů.

Součástí přestavby je změna počtu míst k sezení z pěti na dvě, do zadní části byla vmontována vestavba s technickými prostředky.

Na levé straně vozu je 12V magnetická zásuvka MagCode PowerPort pro dobíjení a konzervaci akumulátorových baterií.

V kabině najdeme osvětlení pro čtení dokumentů na ohebném držáku, v dosahu velitele je dvojice samostatných automobilových zásuvek s napětím 12 V s elektrickým proudem 8 A a jedna zásuvka USB s elektrickým proudem 2 A. Jedna automobilová zásuvka je zapojena přes první polohu spínací skříňky a je v souladu s touto funkčností označena.

Kabina je vybavena dvěma dobíjecími úchyty pro ruční svítilny a dvěma dobíjecími úchyty pro ruční radiostanice. Dobíječe je možné při dlouhodobějším stání VEA bez možnosti připojení k dobíjení akumulátorových baterií odpojit od napětí podvozku pomocí vypínače umístěného v dosahu řidiče.

Světelné zařízení vyzařuje v jeden okamžik pouze světlo jedné barvy a to střídavě modré barvy na pravé straně a červené barvy na levé straně od podélné osy VEA ve směru jízdy. Pro označení automobilu jako překážky silničního provozu jsou součástí světelného zařízení čtyři přímé moduly – každý se třemi diodami – vyzařující synchronně dozadu světlo oranžové barvy.

Prostor pro uložení požárního příslušenství je tvořen prostorem druhé řady sedadel a zavazadlovým prostorem. Požární příslušenství je umístěno v držácích a řádně zajištěno proti pohybu.

V zadní části je umístěn plně výsuvný vodorovný prvek, na kterém je uloženo příslušenství. Dýchací přístroje jsou přístupné dveřmi druhé řady sedadel z boční strany Octavie. Vestavba je oddělena od první řady sedadel pevnou přepážkou.

Pro barevnou úpravu VEA je použita jasně červená barva RAL 3020, která je doplněna o bílý zvýrazňující pruh v barevném odstínu RAL 9003.

Osvětlení bezprostředního okolí škodovky zajišťují bílá LED světla na bocích.

Sdílet