Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil střechu domku a část vybavení

Dne 22. 6. 2010 v 04:53 hod. byli hasiči informováni o požáru zahradního domku v Hulíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Holešova, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov a jednotka dobrovolných hasičů z Hulína.

Dne 22. 6. 2010 v 04:53 hod. byli hasiči informováni o požáru zahradního domku v Hulíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Holešova, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů Holešov a jednotka dobrovolných hasičů z Hulína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy zděného zahradního domku.

Požár jako první zpozorovala nad ránem svědkyně, která probudila majitelku. Její snaha o hašení požáru pomocí zahradní hadice byla málo účinná a na místo museli vyjet hasiči.

Už při příjezdu hasičů byla požárem značně zasažená především střecha objektu. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požárním útokem se jim podařilo plameny postupně lokalizovat a zabránit jejich dalšímu rozšíření. Požár tak poškodil pouze horní patro domku a přízemí zůstalo uchráněno. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požár se podařilo uhasit během půlhodiny zásahu, domek hasiči odvětrali přetlakovou ventilací.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v horním patře domku a zasáhl střechu i uskladněné věci. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 55.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření hasičů a jsou zkoumány různé verze technického i nedbalostní­ho rázu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet