Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři mrtví při nehodě tří aut

Za Miličínem na Benešovsku se v silném dešti srazila tři auta. Tři lidé zemřeli, jeden je těžce zraněný. Hasiči museli těla z vraků vystříhávat.

Nehodu podle policistů zavinil řidič žiguli, který nedal přednost vozidlu na hlavní silnici. Nehoda se stala kolem půl druhé na hlavním tahu z Prahy na Tábor. Od Miličína jela v hustém dešti dodávka Peugeot Boxer. Na křižovatce s místní silnicí od Mezna jí vjela do cesty lada s třemi lidmi ve věku 53, 63 a 70 let. Srážku nepřežil ani jeden z nich. Šofér dodávky vyvázl s lehčím zraněním.

Do nehody se připletla ještě Škoda Fabia, jejíž řidič už nestačil zareagovat na neočekávanou situaci a včas zabrzdit. Utrpěl přitom těžká zranění, sanitka ho okamžitě odvezla do nemocnice. Na místě zasahovali i hasiči, kteří vyprošťovali těla ze zcela zničeného žigulíku.

Podle vyšetřovatele nehodu zavinil řidič lady, který nerespektoval značku a nedal přednost v jízdě peugeotu na hlavní silnici. Dechová zkouška vyloučila, že by šofér dodávky před jízdou pil alkohol.

Foto:iDnes
Sdílet