Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zemřel Jiří Vaniš, profesionální hasič ze stanice v Rychnově nad Kněžnou

V posledních dnech zasáhla HZS Královéhradeckého kraje velmi smutná zpráva. S velkým zármutkem se loučíme s dlouholetým kolegou a kamarádem pprap. Jiřím Vanišem, který sloužil na požární stanici v Rychnově nad Kněžnou. Odešel nečekaně v pátek 7. května 2021.

S profesionálními hasiči spojil Jirka více než 21 let svého života. V roce 2000 byl přijat nejdříve na centrální stanici v Hradci Králové jako hasič. V roce 2007 přestoupil jako strojník na požární stanici do Rychnova nad Kněžnou, zde působil v posledních letech jako technik technické služby.

Jirka byl hasičem velmi klidným, rozumným, rozvážným a s velkým srdcem. Pomáhat druhým bylo sice jeho profesí, ale zároveň byl připraven podat pomocnou ruku i kdykoli mimo službu. Své hasičské zkušenosti vždy velmi aktivně a spolehlivě předával nováčkům, kterým věnoval spoustu času.

Byl nejen skvělým hasičem, ale především dobrým, spolehlivým člověkem, a hlavně kamarádem a parťákem na směně. Jak vždy s oblibou říkal: „Ještě, že Vás kluci mám. Jsem s Vámi rád a jste taková moje druhá rodina.“

Jirko, kamaráde, vzpomínáme na Tebe, budeš nám chybět. Čest Tvé památce

Sdílet