Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Jarohněvice a Šelešovice zasahovaly složky IZS u tragické dopravní nehody

Dne 13. května 2021 odpoledne krátce po třetí hodině došlo mezi obcemi Jarohněvice a Šelešovice k tragické dopravní nehodě. Zemřela při ní čtyřiapadesátiletá řidička osobního automobilu značky Škoda Fabia.

Sedmatřicetiletý řidič kamionu jel směrem na Jarohněvice. Na mokré vozovce dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem.

Hasiči ze stanice Kroměříž a Zlín ihned po příjezdu zahájili vyprošťování dvou zaklíněných osob. Hasiči z Fabie vytáhli vážně zraněného spolujezdce, uložili do vakuové matrace a předali jej do péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Řidička osobního vozidla utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla.

Při nárazu došlo k poškození kamionu, ze kterého začalo vytékat velké množství provozních kapalin, které unikaly do půdy. Na místo se proto dostavil zástupce životního prostředí. Pomocí membránového čerpadla hasiči odčerpali naftu do rezervní nádrže. Uniklou naftu zasypali,

uvedli hasiči z HZS Zlínského kraje.

Řidič nákladní soupravy vyvázl bez zranění. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní.

Tuto tragickou událost nyní vyšetřují kroměřížští kriminalisté společně s dopravními policisty. Příbuzným zemřelé poskytli psychologickou podporu policisté z posttraumatického intervenčního týmu.

por. Mgr. Simona Kyšnerová
Policie ČR
HZS Zlínského kraje
Sdílet