Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda domíchávače s betonem v Pazderně si vyžádala nasazení těžkého jeřábu i speciálu Bison

V pátek 14. 5. 2021 ve 14:08 hod. byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda nákladního automobilu, která se stala v obci Pazderna na Frýdecko-Místecku. Na místě zásahu bylo třeba přečerpávat naftu a následně nasadit těžkou techniku na vyproštění vozidla.

Na místo události byly vyslány celkem tři jednotky profesionálních hasičů ze stanic Nošovice, Frýdek-Místek a speciální těžká technika ze stanice Ostrava-Zábřeh.

Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k převrácení nákladního automobilu (domíchávače) mimo komunikaci. Řidič vozidla byl nezraněn a z vozidla unikalo malé množství nafty. Hasiči proto ihned únik utěsnili, zajistili vozidlo proti požáru a povolali si na místo chemický automobil pro přečerpání zbylé nafty z nádrže vozidla.

Po vyčerpání cca 170 litrů nafty přišlo na řadu postavení vozidla zpět na kola a vyproštění z příkopu. Celá tato záchrana těžkého domíchávače (ve vozidle se nacházel zatvrdlý beton) trvala čtyři hodiny. Po celou dobu vyprošťování vozidla byla komunikace uzavřena.

Po vyproštění vozidla a sbalení veškerého zásahového vybavení a materiálu se jednotky vrátily zpět na své základny.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet