Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo po nehodě spadlo v Ostravě z šest metrů vysokého mostu, řidič utrpěl zranění

V pátek 14. 5. 2021 v 19:35 hod. byla na operační středisko HZS MSK nahlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů, která se stala v katastru Statutárního města Ostravy, městské části Slezská Ostrava na ulici Českobratrská­. U nehody došlo ke zranění jedné osoby, která se svým vozidlem spadla z mostu.

Na místo události byly vyslány dvě profesionální jednotky z ostravských stanic Fifejdy a Slezská Ostrava spolu s dobrovolnými kolegy z Radvanic.

Při příjezdu jednotek na místo nehody bylo zjištěno, že došlo k nehodě dvou osobních automobilů, kde jedno z vozidel zůstalo na silnici a druhé vozidlo po nárazu prorazilo zábradlí mostu vedoucího k ostravským Bazalům a následně spadlo z výšky šesti metrů.

Hasiči po příjezdu pomohli zraněnou osobu z druhého vozidla transportovat k sanitnímu vozidlu, neboť osoba se již při příjezdu jednotek nacházela mimo havarovaný automobil. Současně hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a případnému samovolnému pohybu.

Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči uklidili komunikaci a provedli provizorní zajištění proraženého zábradlí mostu. Místo zásahu pak předali přítomné hlídce PČR a vrátili se zpět na základnu.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet