Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě mladé ženy nepřežily srážku s kamionem

Dvě mladé ženy ve věku 18 a 21 let nepřežily 24. 6. 2010 ve večerních hodinách dopravní nehodu u Masarykova okruhu na Brněnsku.

Dvě mladé ženy ve věku 18 a 21 let nepřežily 24. 6. 2010 ve večerních hodinách dopravní nehodu u Masarykova okruhu na Brněnsku.

Nehoda se stala nedaleko hlavní brány areálu automotodromu. V mírné levotočivé zatáčce se osobní vozidla Honda Civic dostalo do protisměru do jízdní dráhy nákladního vozidla Mercedes. Po nárazu do pravého auta boku kamion vozidlo Honda odtlačil do příkopu. V autě zemřely dvě mladé ženy, řidič německého kamionu vyvázl s šokem.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 18.05 hodin, namísto vyjely tři jednotky hasičů ze stanic v Hrázní, Bauerově a Točné ulici v Brně. Při jejich příjezdu u nehody přistával také vrtulník letecké záchranné služby.

Řidička a spolujezdkyně byly v autě zaklíněné. Oběma zraněným se snažili pomoci zdravotníci, hasiči ihned zahájili jejich vyprošťování pomocí hydraulických nůžek a rozpínáků. Přes okamžitou pomoc osádce auta lékařka konstatovala úmrtí spolujezdkyně na pravém sedadle. Řidičku zdravotníci na místě oživovali, obnovit její životní funkce se nepodařilo.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření, u auta odpojili baterii a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody obě vozidla pomocí lana a navijáku odtrhli od sebe a z vraku vyprostili tělo spolujezdkyně. Auto pak z příkopu vytáhli zpět na silnici.

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet