Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda čtyř aut zablokovala u Čejkovic silnici, vyprošťovat hasiči nemuseli

Téměř celé sobotní (15. května) odpoledne byla v důsledku dopravní nehody uzavřena silnice I/20 v katastru obce Čejkovice. Krátce před půl druhou odpolední se zde střetly čtyři osobní automobily. K nehodě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné.

Jednalo se o střet vozů továrních značek VW, Citroen, Hyundai a Ford. Nehoda byla původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Hasiči průzkumem na místě nehody zjistili, že dvě auta jsou přibližně 50 metrů od zbývajících dvou.

Velitel zásahu proto místo zásahu rozdělil na dva úseky. Na prvním zasahovaly osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny Scania, na druhém pak osádka cisterny Tatra. Přítomni byli také zdravotníci ZZS a osádka LZS.

Další průzkum ukázal, že vyproštění osob z havarovaných aut není potřeba. Hasiči pomohli zdravotníkům při ošetření čtyř dospělých osob a čtyř dětí a při jejich transportu do sanitek. Zároveň zajistili havarované vozy protipožárním opatřením, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Po ukončení záchranných prací českobudějovická jednotka zásah ukončil a velení převzal velitel jednotky suchovrbenské. Ta po ukončení šetření policistů pomohla s naložením aut na vozy odtahových služeb a provedla úklid vozovky.

Nehodu šetřila Policie ČR, která také stanovila objízdnou trasu.

HZS Jihočeského kraje
Sdílet