Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nový dopravní automobil Ford Transit s pohonem všech kol zaparkoval ve zbrojnici jednotky z Kryštofova Údolí

Obec Kryštofovo Údolí pořídila pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů za 1 256 095 korun včetně DPH nový dopravní automobil Ford Transit.

Devítimístný automobil s pohonem všech kol je vybaven analogovou vozidlovou radiostanicí, o dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará nabíjecí zařízení připojené k zásuvce u dveří řidiče.

Dvojice magneticky uchycených přenosných světlometů s třímetrovým kabelem disponuje světelným tokem 1 300 lumenů, světlomety i vnější zásuvky mají krytí IP 54. V případě kalamity v obci většinou nejde elektrický proud a v okolí panuje naprostá tma, světlomety tak lze použít jak pro osvětlení okolí při zásahu, tak například pro vyhledávání spadlých stromů.

Bezprostřední okolí automobilu standardně osvětlují LED světla na obou bocích a v zadní části nástavby.

Do prostoru pro osádku se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém boku, nechybí zde druhý výměník topení. O teplo se v případě zhaslého motoru stará nezávislé horkovzdušné topení Eberspacher/A­irtronic D4 o výkonu 4 kW.

Všechna sedadla jsou orientována ve směru jízdy. Pod druhou a třetí řadou sedadel se nacházejí hliníkové výsuvné šuplíky sloužící k uložení např. vody na pití, výstražných vest, zastavovacích terčů či pracovních rukavic a upínacích popruhů.

Ve dvou dobíjecích úchytech jsou umístěny ruční radiostanice Motorola CP40, v dalších dvou ruční svítilny Survivor Slim. Je zde i držák na AED (který jednotka také vlastní).

V základní výbavě dopravního automobilu najdeme variabilní ruční vyprošťovací nástroj, lékárničku velikosti III, ruční hasicí přístroje, vytyčovací pásku, kompletní zdravotnický materiál. Kalové čerpadlo PH 1000, hasičské armatury, lezecké armatury.

K nadstandardnímu vybavení, které pořídila obec, patří tablet pro komunikaci s KOPISem a kamera pro záznam jízdy a zásahu.

Zavazadlový prostor je od kabiny osádky oddělen pevnou přepážkou. Má využitelné rozměry 1 000 × 1 100 mm a čtyři kotvicí body s tažnou silou 3 kN. Podlaha v zavazadlovém prostoru je vyztužena hliníkovým slzičkovým plechem.

Na pravých zadních dveřích je žebřík pro výstup na střechu, na té najdeme střešní nosič pro rozměrné požární příslušenství.

Celková hmotnost vozidla je 3 500 kg, dlouhý je automobil 6 131 mm, výška vozu včetně výstražného zařízení je 2 736 mm a šířka včetně zpětných zrcátek 2 474 mm. Maximální hmotnost brzděného přívěsu je 2 000 kg, nebrzděného 750 kg.

Pod motorem je umístěn ocelový plech sloužící jako ochrana před proražením.

Sdílet