Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičením s velkoobjemovými čerpadly prošly všechny směny pražských profesionálních hasičů a předurčené dobrovolné jednotky

Cvičení hasičů v pražských Komořanech proběhlo ve dnech 12. května 2021 až 14. května 2021 a bylo zaměřeno na obsluhu a taktiku nasazení zařízení pro velkokapacitní a velkoobjemové čerpání.

Součástí cvičení bylo také praktické rozvinutí čerpadla Hytrans HSF 150 Hydrosub a jeho využití při dálkové dopravě vody, uvedení do provozu čerpadla Sigma 400 v podmínkách čerpání z vodní hladiny – plovoucí varianta, popřípadě ze břehu s využitím sacího vedení.

Cvičení je důležité pro případný zásah jednotek požární ochrany při zdolávání následků rozsáhlých povodní s potřebou velkoobjemového odčerpávání vod ze vzniklých povodňových lagun a přečerpávání vod na velké vzdálenosti.

Na cvičení se podílela i jednotka HZS Správa železnic včetně automobilového jeřábu, který čerpadlo ustavil na hladinu Vltavy.

Všechny stanice a směny pražských profesionálních hasičů a vybrané jednotky dobrovolných hasičů cvičily v prostoru Oddechové louky v Praze – Komořany. Plocha se nachází na volném prostranství za vlakovou stanicí Praha – Komořany.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet