Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny kůlnu u domu zcela zničily, příčinou je nedbalost

Dne 25. 6. 2010 v 00:42 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v obci Sidonie. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Brumova, Bylnice, Štítné nad Vláří, Popova a Svatého Štěpána. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru dřevěné kůlny u rodinného domu.

Požár vzbudil syna majitelů v domě, když bylo slyšet praskání hořícího dřeva. Po probuzení celé rodiny se snažili majitelé požár hasit pomocí zahradní hadice, ale vzhledem k rozsahu a síle požáru to nebylo účinné. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Po příjezdu jednotek hasičů postoupil požár už do poslední fáze hoření. Celý objekt byl zničený, začaly se bortit jednotlivé konstrukce a celodřevěná kůlna byla celá vyhořená. Hasiči postupně rozvinuli vodní proudy a snažili se požár lokalizovat i zabránit dalšímu šíření k rodinného domu a ke střeše. Nakonec došlo jen k lehkému poškození sálavým teplem. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zbylé konstrukce hasiči strhli a dohasili skrytá ohniska požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár kompletně zničil celodřevěnou kůlnu i její vybavení. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Zásahem se podařilo uchránit další majetek asi za 120 tis. Kč. Postupným vylučování různých možných příčin vzniku požáru, dospěl vyšetřovatel k závěru, že došlo k nedbalostnímu jednání. Případ je nadále v šetření hasičů.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet