Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce na přejezdu byli zraněni čtyři lidé

Rodina se dvěma dětmi byla dne 26. června zraněna při nehodě auta s vlakem na železničním přejezdu v Hodějicích na Vyškovsku. Nehoda se stala na železničním přejezdu P 7912, který je na 26. kilometru trati z Bučovic do Slavkova.

Rodina se dvěma dětmi byla dne 26. června zraněna při nehodě auta s vlakem na železničním přejezdu v Hodějicích na Vyškovsku. Nehoda se stala na železničním přejezdu P 7912, který je na 26. kilometru trati z Bučovic do Slavkova.

Osobní vlak na přejezdu srazil vozidlo Volkswagen Sharan. Auto vlak odhodil zhruba pět metrů mimo kolejiště a vozidlo po nárazu skončilo v křoví u drážního tělesa převrácené na střeše.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 11.14 hodin, na místě zasahovaly čtyři jednotky, z toho tři jednotky HZS JmK ze stanic ve Slavkově, Bučovicích a Vyškově a dále jednotka hasičů Správy železniční dopravní cesty. Při příjezdu jednotek byly obě děti, 9letý chlapec a tříletá dívka i jejich 29letá matka mimo vozidlo v péči zdravotníků.

Ve zdemolovaném autě zůstal za nohy zaklíněn vážně zraněný 30letý řidič. Hasiči muže za asistence zdravotníků náročně vyprošťovali 30 minut. K záchraně řidiče museli pomocí hydraulického nářadí nejdříve odstřihnout a odstranit pravé sedačky, pak pomocí rozpínacích tyčí vytáhnout oboje levé boční dveře, které náraz vtlačil do kabiny, a uvolnit palubní desku a volant. K transportu zraněného řidiče do nemocnice přiletěl vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zdravotníkům pomohli muže do stroje ona nosítkách odnést a naložit. Spolujezdkyni a obě děti do nemocnice odvezly sanitky. Ve vlaku nebyl zraněn nikdo.

Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření. Cestujícím z vlaku hasiči pomohli vystoupit a přejít do přistaveného náhradního autobusu. V 15.45 hodin jednotka hasičů ze stanice ve Vyškově pomocí automobilového jeřábu z drážního tělesa na sousední komunikaci vyprostila vrak auta. Vozidlo hasiči pomohli naložit k odtahu.

Po dobu vyprošťování řidiče a šetření nehody bylo nutné zastavit provoz na obou kolejích železniční trati. Zhruba ve 12.30 hodin byl obnoven provoz na jedné koleji.

Foto: Drážní inspekce a HZS JHM

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-wap-

Sdílet