Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda v nepřehledném lesním úseku blokovala dopravu

Dne 26. 6. 2010 v 09:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Vizovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic a později na místo vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím au­tem.

Dne 26. 6. 2010 v 09:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Vizovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic a později na místo vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Vizovice a Loučka došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Citroen C3 a Honda Civic CRX cabrio.

Mladý řidič hondy jel stoupáním k Loučce, když na horizontu narazil do boku a zadní části protijedoucího vozu. Po nárazu pokračoval s neovladatelným vozem po krajnici, až následně skončil mimo silnici, kde havaroval do stromů. Po havárii se auto převrátilo na bok. Řidič utrpěl psychický otřes, jeho spolujezdec byl zraněn. Druhý poškozený vůz zůstal na silnici a blokoval její průjezd. Jeho mladá řidička vyvázla bez zranění.

Posádka zdravotnické záchranné služby si převzala do péče zraněného spolujezdce a po nutném ošetření ho odvezla do nemocnice. Řidičům poskytli hasiči lehkou psychosociální pomoc po prožité dopravní nehodě. Vozy byly zajištěny proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty.

Vzhledem k nemožnosti vytažení vraku havarovaného vozu z lesa pomocí navijáku hasičů, nechal velitel zásahu vyslat na místo jeřáb ze stanice v Otrokovicích. Po jeho dojezdu bylo auto zajištěno a vytaženo z lesa na silnici. Vraky byly naloženy na vůz odtahové služby. Po dobu zásahu složek IZS byla hasiči regulována doprava po jedné polovině vozovky. Během práce jeřábu byla doprava zcela zastavena.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet