Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: V Děčíně se srazil vlak s autobusem

Námět: Na železničním přejezdu u areálu bývalého pivovaru došlo k nehodě linkového autobusu a osobního vlaku.V době nehody cestovalo v autobusu 23 cestujících a v osobním vlaku 12. V autobusu i v osobním vlaku došlo ke zranění i úmrtí cestujícíc

Cvičení se zúčastnilo 7 hasičských jednotek a ostatní složky IZS (ZZS, PČR, MP). V autobusu bylo zraněno 20 lidí, ve vlaku 12 a dva lidé zemřeli.

Námět: Na železničním přejezdu u areálu bývalého pivovaru došlo k nehodě linkového autobusu a osobního vlaku.V době nehody cestovalo v autobusu 23 cestujících a v osobním vlaku 12. V autobusu i v osobním vlaku došlo ke zranění i úmrtí cestujících. Následkem nehody byly zablokovány únikové cesty z dopravních prostředků. Bylo potřeba vyprostit zraněné a transportovat na třídící stanoviště, učinit protipožární opatření na místě nehody a zjistit případný únik provozních kapalin z dopravních prostředků.

Cílem cvičení bylo ověřit akceschopnost a součinnost jednotek požární ochrany a složek IZS v katastru okresu Děčín při událostech tohoto typu, spolupráce s HZS ČD, ZZS, PČR, MP. Ověření funkčnosti a organizace rádiové sítě VZ v místě zásahu. Ověřit komunikaci mezi složkami IZS. Ověřit schopnosti velitelů a vedoucích jednotlivých složek IZS. Ověření fyzické a psychické zdatnosti a odolnosti zasahujících příslušníků.

Foto: HZS ÚLK a JSDH DĚČÍN-HORNÍ ŽLEB

por. Ing. Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje

-miw-

Sdílet